Innnovaties sinds 2014. 2015 E-health GGZ gestart. 2016 meer POH-Jeugd uren

In 2014 zijn er in de praktijk een aantal onderzoeksmogelijkheden bijgekomen. 2 bloedtests: één om te zien of het zinvol is antibiotica te geven bij luchtweginfecties of juist niet en een andere om veilig een trombosebeen uit te sluiten (onderzoeken , die niet thuis kunnen plaats vinden). En we zijn voorzien van de modernste mogelijkheden om hartritme stoornissen vast te stellen: met een zg. Holter (om onbewuste harttritmestoornissen aan te tonen of uit te sluiten) en een zg. event recorder: is het zelfde apparaat als de Holter, maar je kunt dan op een knopje drukken als je een hartritme stoornis vermoedt (dit apparaat kan één of 2 weken worden meegegeven).De gegevens worden dan via de computer naar een cardiologisch centrum gestuurd voor beoordeling. In 2015 zijn we gestart met E-health op het gebied van de GGZ. M.b.v. de POH-GGZ Gerard Eppenga is er de mogelijkheid om internet therapie te krijgen m.b.v. zg. Therapieland. Kosten zijn 0. Valt onder huisartsenzorg. Programma's zijn er voor angst en paniek. Overspanning & burn-out. StresLes, ouders& AD(H)D. Oplossingsgericht opvoeden. Eenzaamheid. Mindfulness, programma's voor stemmingsklachten, piekeraars, etc.Dagstructuur, een programma voor mensen met depressieve klachten.Bye bye Bad Habits, een programma om van slechte gewoontes af te komen; een programma voor lichte verslavingen aan van alles en nog wat, van nagelbijten tot roken en alcoholgebruik.Er komen meer programma's bij

Onlangs is het oude ecg-apparaat vervangen en hebben we een eigen 24-uurs bloeddrukmeter die ook bepaalde hartritmestoornissen, die TIA's e.d.ontdekt vangt. (boezemfibrilleren) Medio mei 2016 begint Geartsje Terpstra, orhopedagoog ( universitair niveau) met haar werk als POH-Jeugd.Kortom we blijven bij de tijd.

Voor wie dat nog niet wist donderdagochtend is er een speciaal oogheelkundigspreekuur. B.R. Westerman is zg. Oogheelkundig bekwaam huisarts, al bijna 10 jaar (Ingeschreven in het BIG-register).

 

B.R. Westerman,huisarts- praktijkhouder


05-05-2014